Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A guarana gyógyhatásairól
  2022-06-20 21:31:19, hétfő
 
 





Guarana ( Paullinia cupana )

Az Amazonas őserdeiben élő örökzöld kúszónövény. Ennek az akár 12 méter magas cserjének az őrölt magvait használták fel az indiánok gyógyítás céljából. A fehér telepesek guaranának nevezték el a csodatevő gyógynövényt.

Erősíti a testet és a lelket, csillapítja a fájdalmakat, enyhíti az emésztési zavarok tüneteit, a bélfertőzéseket, csillapítja a lázat, valamint serkenti a vérkeringést, javítja a szellemi képességeket és a közérzetet.

Begyűjtés után a magvakat megsütötték és porrá őrölték, amit aztán vízben feloldva a tésztához hasonló masszává gyúrtak. Ezután 20cm hosszú hengereket formáztak és a napon szárították vagy lassú tűzön sütötték, amíg meg nem keményedtek. Színében és ízében a kakaóhoz hasonló guarana így a mindennapos fogyasztásra készen állt az ételek, üdítő italok és gyógyszerek elkészítésére.

Csökkenti az evés iránti vágyat, serkenti a testet, fokozza a fizikai erőt és kimerülés ellen is hatásosnak bizonyul. Amikor a fehér telepesek tudomást szereztek a guarana varázslatos tulajdonságairól, fogyasztani kezdték az italokat. Ezt követően maguk között is tapasztalhatták a növény jótékony hatásait. Ekkorra a Paullinia cupana a tudomány érdeklődését is felkeltette.

A KÁVÉNÁL IS JOBB ÉLÉNKÍTŐSZER. A guarana annyiban különbözik a kávéban található koffeintől - amely azonnal és rövid ideig hat - hogy ez lassan és fokozatosan oldódik ki, több mint 6 órán keresztül. Ezért a szervezetet nem éri az a tapasztalt kávéivók részéről jól ismert ,,sokk" amely hirtelen energiatöbbletet és éberséget okoz, ám a hatása gyorsan el is múlik. Azon kívül, hogy nincsenek kellemetlen mellékhatásai - mint a szívdobogás, reszketés és erős verejtékezés - amelyeket a kávé idéz elő, a guarana élénkítő hatása hosszú távú. Jótékony hatásáért a csokoládéban is megtalálható teofilin és teobromin a felelősek, azok az összetevők, amelyek segítségével visszanyerjük az erőnlétünket és a jó közérzetünket. Ezen kívül serkentik a szív működését, tágítják a véredényeket, javítják a vérkeringést, veseműködést és a káros anyagok kiválasztását a szervezetből, valamint élénkítik az idegrendszert - ezért nem is csoda, hogy a guarana csökkenti a fáradtság és a szorongás érzetét, és aktiválja a szervezet pszichofizikai funkcióit.

Megizsgálva a Paullinie cupane természetes élőhelyét, egy európai kutatócsoport nagy meglepetésre tett szert amikor felismerte, hogy nagyon nehéz meghatározni a bennszülöttek életkorát. Egy ötven évesnek becsült férfiről kiderült, hogy 30 évvel idősebb. A valós korát nem árulta el sem a fizikai, sem az erőnléti és szellemi állapota. Egy éles eszű, kiváló koncentráló képességgel, megfigyelő- és emlékezőtehetséggel bíró emberrel álltak szemben. Nagyon kíváncsi és kommunikatív személy volt, tele élettel és tréfás történetekkel. Természetesen ő is, a többi törzstársaival együtt mindennap guaranát fogyasztott. A rejtélyre csak évekkel később derült fény, amikor kiderült, hogy e növény flavonoidokban gazdag, illetve olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek lassítják a sejtek öregedését. Továbbá már az előző átfogó kutatások is kimutatták, hogy az indián törzsek nem tévedtek, amikor a guaranát fejfájás és reumatikus fájdalmak ellen, valamint lázcsillapítóként fogyasztották, illetve emésztési zavarok megszüntetésére,a legyengült szervezet felépítésére és a testi vitalitás fokozására.

Serkenti a vérkeringést és lebontja a bőr alatti zsírréteget, így kiváló ellenszere lett a makacs narancsbőr kialakulásának. Azon kívül, hogy telítettségi érzetet okoz, szabályozza és serkenti az emésztőrendszert, valamint gyorsítja az anyagcserét.
Egy okkal több hogy fogyókúra idején is fogyasszuk a guaranát, mert jó hatással van a közérzetünkre, az idegrendszerünkre és a testünkre. Azoknál, akik rendszeresen fogyasztják, megszűnik a kimerültség, kedélytelenség és a feszültség, amely tüneteket a koplalás jellegzetes mellékhatásaiként ismerünk.

A guarana megakadályozza a vérrögök képződését és a trombózis kialakulását, fokozza a stresszel szembeni ellenálló képességet, növeli a fizikai és nemi aktivitást, valamint javítja az agy működését. Továbbá bizonyított hogy nem csak a fejfájást és a migrént, hanem a reumatikus, neuralgikus és a lumbális fájdalmakat is csökkenti.

Antibakteriális hatását megerősítette az a kísérlet is, amely szerint megakadályozza az Escherichie coli és a Salmonella szaporodását.
Ezzel magyarázható, hogy az indiánok a guaranát a bélrendszerük őrének tekintették. Összevetve mindent, amit eddig elmondtunk a guaranáról nem csoda, hogy ez a növény egyre népszerűbb szerte a világon.
A világpiacon kapható guarana por 80 %-át még mindig az amazoni indián törzsek bennszülöttjei állítják elő hagyományos módon.
Főbb hatásai röviden:
antioxidáns, fájdalomcsillapító, keringésjavító, neurotonik, ritmusszámnövelő, roborálás, szorongásoldó, vérnyomásemelő, zsírbontás
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonságairól, energiatöbbletet, ritmusszámnövelő, emésztőrendszert, antioxidánsokat, antibakteriális, megszüntetésére, tapasztalhatták, bélfertőzéseket, megakadályozza, pszichofizikai, bennszülöttjei, keringésjavító, törzstársaival, kialakulásának, kedélytelenség, vérnyomásemelő, flavonoidokban, történetekkel, közérzetünket, visszanyerjük, szorongásoldó, idegrendszert, kutatócsoport, elkészítésére, kiválasztását, bélrendszerük, bennszülöttek, fogyasztották, mellékhatásai, megerősítette, közérzetünkre, természetesen, kommunikatív, verejtékezés, kialakulását, őrölt magvait, indiánok gyógyítás, fehér telepesek, csodatevő gyógynövényt, emésztési zavarok, szellemi képességeket, magvakat megsütötték, tésztához hasonló, napon szárították, kakaóhoz hasonló, mindennapos fogyasztásra, evés iránti, fizikai erőt, guarana varázslatos, növény jótékony, tudomány érdeklődését, KÁVÉNÁL IS JOBB ÉLÉNKÍTŐSZER,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  A Mester kezének érintése  Környezetvédelem  Ez a jó az alvásban.  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Az elfogadásnak...  Szent György napi hiedelmek, s...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Miért nem menti meg Jézus...  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Föld napja április 22  Gaál Viktor gondolata  Amit átélünk,  Szép estét  Beney Zsuzsa - Tavasz  Ünnepelj csak  Két ember becsülete  Környezetvédelem  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Emberként automatikusan értéke...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Aki szeret, annak senki sem id...  Föld napja április 22  Esti kép  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Környezetvédelem  Szép estét kedves látogatóimna...  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Amit átélünk,  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Vannak arcok  Szép estét  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Április 22. a Föld napja,  Bizonyos kulturális szint nélk...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Vannak arcok 
Bejegyzés Címkék
őrölt magvait, indiánok gyógyítás, fehér telepesek, csodatevő gyógynövényt, emésztési zavarok, szellemi képességeket, magvakat megsütötték, tésztához hasonló, napon szárították, kakaóhoz hasonló, mindennapos fogyasztásra, evés iránti, fizikai erőt, guarana varázslatos, növény jótékony, tudomány érdeklődését, guarana annyiban, kávéban található, hatása gyorsan, kávé idéz, guarana élénkítő, szív működését, káros anyagok, idegrendszert &#8211, guarana csökkenti, szorongás érzetét, szervezet pszichofizikai, európai kutatócsoport, bennszülöttek életkorát, ötven évesnek, valós korát, éles eszű, többi törzstársaival, rejtélyre csak, sejtek öregedését, előző átfogó, indián törzsek, guaranát fejfájás, legyengült szervezet, testi vitalitás, makacs narancsbőr, okkal több, koplalás jellegzetes, guarana megakadályozza, vérrögök képződését, trombózis kialakulását, stresszel szembeni, lumbális fájdalmakat, bélrendszerük őrének, növény egyre, világpiacon kapható, amazoni indián, tulajdonságairól, energiatöbbletet, ritmusszámnövelő, emésztőrendszert, antioxidánsokat, antibakteriális, megszüntetésére, tapasztalhatták, bélfertőzéseket, megakadályozza, pszichofizikai, bennszülöttjei, keringésjavító, törzstársaival, kialakulásának, kedélytelenség, vérnyomásemelő, flavonoidokban, történetekkel, közérzetünket, visszanyerjük, szorongásoldó, idegrendszert, kutatócsoport, elkészítésére, kiválasztását, bélrendszerük, bennszülöttek, fogyasztották, mellékhatásai, megerősítette, közérzetünkre, természetesen, kommunikatív, verejtékezés, kialakulását, vérkeringést, felépítésére, rendszeresen, véredényeket, szervezetből, csokoládéban, szaporodását, képességeket, élénkítőszer, segítségével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6441
  • e Hét: 31332
  • e Hónap: 62818
  • e Év: 267519
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.